Dimarts, 24 De Novembre De 2020
Pl. Catalunya, 1, El Poal - 25143 Telèfon: 973565002 Fax: 973565002
ajuntament@poal.ddl.net

Turisme

1 · 2 ...   »

RUTA EN BICICLETA El Poal-Cruïlla-Linyola-El Pantà-Els Arcs-Bellvís-Canal-El Palau d'Anglesola-El Poal

Al Poal podem veure algunes de les cases més antigues com poden ser Cal Castell, Cal Puig, Cal Francès i Cal Graells. Podem fer un tomb pel carrer Major, veure la creu de terme i visitar les instal·lacions esportives.

Sortim del poble pel camí de Linyola. A 1,7 km aproximadament girem a la dreta per sota de la Torre l'Estrella, que quedarà a la nostra esquerra.

Trobarem una cruïlla de camins. Nosaltres agafem el camí de l'esquerra que ens durà directes a Linyola. Arribada al poble de Linyola

A Linyola podem visitar el conjunt de sitges, la creu de terme i l'Església de Santa Maria (s.XV) amb un portal renaixentista amb un campanar de torre vuitavat, únic a Catalunya, el Palau dels Barons de Linyola (s.XVII), la casa de la Vila i els museus.

Sortim pel camí de Vallfogona de Balaguer en direcció als Arcs. A 500 metres trobem una bifurcació i hem d'agafar el camí de l'esquerra.

Trobarem també el pantà de Linyola. Trenquem a l'esquerra pel camí que baixa i a uns 500 metres trobem una bifurcació i girem a la dreta.

Haurem d'agafar el camí principal i seguir fins al poble dels Arcs (6,9 km). Creuem el poble i seguirem fins a Bellvís pel camí del Reguer que queda a la dreta de la carretera del Poal, just al final del poble.

A Bellvís podem fer una volta pel nucli antic i admirar el llegendari casal dels Bufalà. Creuem el poble i agafem el camí del Palau d'Anglesola (10,4 km).

Creuem el canal i seguim recte, sempre pel camí principal. A uns 3,6 km trobem una bifurcació del camí principal on trencarem a la dreta.

Creuem la carretera i seguim el camí que queda al nostre davant entre un carrer del poble i una nau industrial.

Trobem un camí que ens creua. El seguim cap a l'esquerra al llarg de 2 km on s'uneix amb la carretera que ens porta fins al Poal.

Fi de la ruta.

 

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

Foto

Si us apropeu a les instal·lacions esportives, podreu practicar diferents esports.

Disposem d'un camp de gespa natural, una pista poliesportiva descoberta, la pista de frontó, un camp de bitlles i 3 piscines amb una part molt important de gespa on també s'hi pot practicar el volei.

Les instal·lacions compten amb dos bars. Un situat al camp de futbol i és obert durant els partits de futbol.

L'altre bar està situat a les piscines i és obert de les 12 del matí a les 9 de la nit durant la temporada de piscines (23 jun - 11 set)

 

 

LA CARRERADA

Foto

Si voleu passejar una estona, podeu agafar la vorera de la carretera en direcció al Palau d'Anglesola i a 1 km del poble aproximadament  i a mà esquerra trobareu un camí que anomenem "la carrerada".

En aquest camí trobareu una gran diversitat d'arbres autòctons d'espècies ben diferents. Al final de la carrerada i a mà esquerra podreu veure un embassament del qual ens abastIm d'aigua pel poble i on properament hi construirem una zona d'esbarjo.

EL CARRER MAJOR I LA PLAÇA FELIP RODÉS

Foto

Tot passejant des de l'Ajuntament i en direcció a Bellvís, passem per la plaça Felip Rodés i el carrer Major, el més antic del poble on trobarem l'Església i les cases senyorials que són les més antigues del poble:Cal Graells, Cal Castell, Cal Puig i Cal Francès.

1 · 2 ...   »
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web