al contingut a la navegació Informació de contacte

Turisme local

RUTA EN BICICLETA El Poal-cruce-Linyola-El Pantà-Els Arcs-Bellvís-Canal-El Palau de Anglesola-El Poal

A El Poal podem veure algunes de les cases més antigues com poden ser Cal Castell, Cal Puig, Cal Francès i Cal Graells. Podem fer una passejada pel carrer Major, veure la creu de terme i visitar les instal·lacions esportives.

Sortim de el poble pel camí de Linyola. A 1,7 km aproximadament girem a la dreta per sota de la Torre l 'Estrella, que quedarà a la nostra esquerra.

Trobarem una cruïlla de camins. Nosaltres prenem el camí de l'esquerra que ens portarà directes a Linyola. Arribada a el poble de Linyola

A Linyola podem visitar el conjunt de sitges, la creu de terme i l'Església de Santa Maria (s.XV) amb un portal renaixentista i un campanar de torre octogonal, únic a Catalunya, el Palau dels Barons de Linyola (s.XVII ), l'ajuntament i els museus.

Sortim pel camí de Vallfogona de Balaguer en direcció a Els Arcs. A 500 metres trobem una bifurcació i hem de prendre el camí de l'esquerra.

Trobarem també el pantà de Linyola. Girem a l'esquerra pel camí que baixa ia uns 500 metres trobem una bifurcació i girem a la dreta.

Haurem de prendre el camí principal i seguir fins al poble dels Arcs (6,9 km). Creuem el poble i continuem fins Bellvís pel camí de l'Reguer que queda a la dreta de la carretera del Poal, just a la fin de la vila.

En Bellvís podem recórrer el nucli antic i admirar la llegendària casa dels Bufalà. Creuem el poble i prenem el camí de Palau d'Anglesola (10,4 km).

Creuem el canal i seguim recte, sempre pel camí principal. A uns 3,6 km trobem una bifurcació de camí principal on girarem a la dreta.

Creuem la carretera i seguim el camí que queda davant nostre entre un carrer de poble i una nau industrial.

Trobem un camí que ens creua. El seguim cap a l'esquerra al llarg de 2 km on s'uneix amb la carretera que ens porta fins al Poal.

Fi de la ruta.

LA CARRERADA

Si desitgeu passejar una estona, podeu anar per la vorera de la carretera en direcció a Palau d'Anglesola ia 1 km de la vila aproximadament ia mà esquerra trobareu un camí que anomenem "la carrerada".

En aquest camí trobareu una gran diversitat d'arbres autòctons d'espècies molt diferents. A la fi de la carrerada ia mà esquerra hi veureu una embassament de què ens abastem d'aigua per al poble i on properament construirem una zona d'esbarjo.